ROENHU
Home » FAQ

Ce înseamnă device, terminal?

Device sau terminal în vocabularul uzual IT reprezintă o noţiune comună care se referă la componente Hardware şi reprezintă instrumente de lucru utilizate pentru afişarea, introducerea şi transmiterea de date într-un sistem informatic. Alte cuvinte sinonime: consolă,  dispozitiv electronic.

De ce terminale? Diferitele terminale sunt legate într-un sistem comunicaţional care prelucrează şi stochează datele într-un server central. Această structură de lucru permite să se lucreze concomitent şi în paralel din diferite puncte de lucru, cu diferite dispozitive de lucru, de către diferite persoane, să se monitorizeze activităţile în desfăşurare şi permite un control în timp real.

Suportul electronic face posibil să se excludă greşeli, să facă atenţionări, să ceară validarea datelor şi să elimine datele redundante. Prin urmare se câştigă timp, siguranţa datelor reale, obţinerea informaţiilor în timp real.

Cum funcţionează?

Terminalele în sistemul Productis sunt conectate la un server central care stochează datele şi gestionează informațiile conform fluxului de lucru în structura companiei.


Cântare cu eticheta cod de bară: cântarele electronice transmit datele referitor la volum, la produs etc. imprimantei al cărei etichetă conţine în codurile de bară datele care constituie baza unei gestiuni corecte şi transparente.

PDA: este instrumentul de lucru al technologului care transferă produsele dintr-o locaţie de producţie în alta şi a gestionarlui care preia în gestiune şi descarcă din gestiune bunurile de care răspunde.

Smartphone: este instrument de lucru în special al agenţilor de vînzări care prin intremediul avantajelor tehnice au la îndemîna toate informaţiile necesare pentru a contacta clientul, a realiza o ofertă şi a consolida relaţiile comerciale. Transmiterea de date către centru în timp real crează avantajul mobilităţii.

Printer factură: produsele livrate şi distribuite  în funcţie de necestitatea clientului în momentul tranzacţiei se facturează automat din Van, adică se face Van Sales. Smartphone-ul transmite datele către printer care editează factura pe baza căreia se efectuează plata.

PC: în funcţie de mediul de lucru şi obiectivul de lucru PC-ul poate fi industrial-touchscreen, laptop sau desktop.

Router: dispozitivul electronic interceptează semnalele din reţeaua de calculatoare şi determină direcţia şi adresa la aceste semnale trebuie să fie transmise. Fiecare semnal  pe care-l recepționează este un pachet de date, care conţine informaţii referitor la adresa expeditorului şi destinatarului pentru a transmite datele în mod corespunzător.

ProductisIndustriiCum cumparSolutiiContact
® 2009 Codespring LLC. All rights reserved. Software development by