ROENHU
Home » FAQ

Ce înseamnă sistem informatic de gestiune?

Gestiune: stoc şi inventar

Sistemul informatic de gestiune înseamnă o structură IT construită pe o arhitecură software care formează împreună cu componentele hardware o reţea informaţională pentru gestiunea stocurilor.Un sistem informatic de gestiune preia, stochează, transmite şi distribuie datele pentru o evidenţă electronică a materialelor şi mărfurilor din depozit.

Experesii sinonime cu sistem informatic de gestiune: software sau soft gestiune, program gestiune, soft gestiune stocuri, program de evidenţă stoc, sisteme de gestiune, sistem de inventar, WMS.

De ce este este avantajos un sistem informatic de gestiune?

Avantajele unui sistem informatic de gestiune sunt multiple, iar enumerarea acestora poate urma structura responsabilităţilor din firmă.

 • Proprietar şi asociaţi: Rapoarte în timp real referitor la situaţia actuală a stocurilor din depozitele de matreie primă, depozite cu produse semifinite şi cele finite. Rapoarte referitor la rulajul produselor în şi din depozit.
 • Management: Informaţii şi instrumente de planificare şi control pentru organizarea activităţilor din firmă conform cu situaţiile economice şi potenţialul firmei.
 • Administrativ: economisi mult timp şi se pot minimaliza erorile în optimizarea utilizării spaţiului de depozitare, precum şi a faptului că, fiecare tip de stoc este păstrat tot timpul în condiţii de depozitare corecte.
 • Executiv: Personalul executiv din depozit, gestionarul şi manipulantul de produse
 • lor cel  fisa de magazie, raport de gestiune

Dezavantajele au doar caracter fucţional, şi se evidenţiază în cazul în care sistemul suferă o pană de curent, ceea ce inseamnă că nu se pot accesa şi nu se pot introduce date pe acest interval de timp. Pentru a contracala aceste situaţii neprevăzute şi creşte siguranţa proprie se recomandă utilizarea unui acumulator la care este legat serverul central, sau generator de curent pe bază de conbustibil. Prin aceste două variente în caz de întreruperea furnizării de curent se pot rezolva tutuşi situaţiile de urgenţă.

Cum poţi implementa şi folosi un sistem informatic de gestiune?

 1. Se decide dacă volumul de lucru şi rulajul din depozite indică introducerea unui instrument de lucru care eficientizează administrarea şi gestiunea depozitelor.
 2. Se decide asupra intervalului valoric pentru bugetarea proiectului.
 3. Se formează un grup de lucru în cadrul firmei care documentează cerinţele firmei şi se demarează cererea de oferte din partea companiilor software specilaizate.
 4. Se decide asupra partenerului care să ducă la bun sfârşit pas cu pas proiectul.
 5. Se evaluează necesarul investiţional în componentele hardware.
 6. Se descriu specificaţiile pe baza cărora se personalizează sistemul software.
 7. Se realizează logistica informaţională.
 8. Se implementează sistemul de lucru şi se fac instrucţiunile cu personalul responsabil.
 9. Se testează funcţionalitatea.
 10. Se evaluează ulterior plusvaloarea obţinută prin introducerea sistemului informatic de gestiune.

Gestiune: stoc şi inventar

ProductisIndustriiCum cumparSolutiiContact
® 2009 Codespring LLC. All rights reserved. Software development by