ROENHU
Home » Procese

Planificare și control producție

Planificarea producției optimizează utilizarea capacităților de producție, resursele materiale și umane pe baza datelor de producție istorice, prognoza de vânzări și comenzi curente.

PLANIFICARE

Extragerea numărului câștigător Loto 6 din 49 are șanse mai mari ca atingerea obiectivelor de producție fără planificare. Raționamentul care sta la baza funcției de planificare este cea de stabilire a țintelor care trebuie atinse într-un termen prin actiunile intreprinse in viitor, precum si luare in calcul a resursele necesare si alocarea lor pe segmente si in ordinea cea mai adecvata in care se duce la bun sfarsit realizarea obiectivelor.
Planificarea productiei este fundamental una din cea mai importanta latura a productiei in general. Planificarea productiei produselor alimentare cartografiaza statisticile periodice, comenzile de vanzare, capacitatile liniilor de productie, diferenta dintre resursele existente si necesar de aprovizionare precum si capacitatea resurselor umane. Tot in aceasta categorie intra optimizarea si automatizarea fluxului de productie sau preluare datelor pentru monitorizarea in timp real a parametrilor de productie.

CONTROL

Planificarea productiei fara control este ca un autovehicul in deplasare cu soferul atipit la volan. Planificarea initiaza actiuni,iar controlul este un proces de reglare oferind masuri corective pentru dezvoltarea planificata. Controlul productiei regleaza si stimuleaza modul in care materialele din procesul de productie se ordoneaza de la inceput pana la sfarsit.

Urmarirea produselor se face pe baza de numar lot/sarja si nume produs pe un sistem de coduri de bara, sistem care sta la baza realizarii trasabilitatii. Trasabilitatea produselor este asigurata de la materia prima si materialele auxiliare pana la punctul de distributie.

PRODUCTIS PENTRU PLANIFICARE ȘI CONTROL PRODUCȚIE

Planificarea și controlul producției produselor alimentare prin Productis primește un suport informatic care instrumentalizează posibilitatea planificării înaintea lansării producției și totodată urmărește produsele după lansare pe tot parcursul fluxului de producție. Acest modul se adresează cu prioritate producătorilor de produse alimentare, demonstrându-și utilitatea în toate subramurile industriei alimentare, în special în industria cărnii și industria laptelui.

Pe baza capacității de producție și în funcție de preconizarea comenzilor se concep planuri de producție pe termen mediu (lunar, săptămânal) care includ sarcinile și termenele concrete de achiziție și realizarea produsului finit.

Prin combinația acestor funcționalități sistemul Productis ajuta la îmbunatățirea eficientei timpului de lucru, respectarea comenzilor de producție, la creșterea calității și la reducerea costurilor, în realizarea obiectivelor strategice pentru orice producător în industria alimentara.

ProductisIndustriiCum cumparSolutiiContact
® 2009 Codespring LLC. All rights reserved. Software development by