ROENHU
Home » Solutii

SFA: Vânzare mobilă și facturare van sales

Avize Expeditie

Una sau mai multe comenzi pot fi livrate parțial sau integral print-un aviz sau mai multe prin unul sau mai multe avize, iar acestea se facturează ulterior. Se urmărește extrem de ușor statusul fiecărei linii de comanda sau aviz.

Flexibilitatea sistemului Productis face faţă cu succes diferitelor situaţii şi relaţii comerciale. Un caz general întâlnit este relația cu clienții care au mai multe puncte de lucru dar doresc facturi cumulative către sediul central. De obicei acești clienți impun coduri şi denumiri proprii de produse şi unităţi de vânzare specifice.

Productis aduce un aport la acest modul prin mijloacele informatice şi soluțiile de management al documentelor prin care gestionarea avizelor de expediție rămâne transparentă.

Comenzi şi Confirmarea Comenzii ferme în Procesul de vânzare

Activitatea de ofertare şi vânzare este un proces în cadrul căruia putem vorbi despre două categorii:
a)      vânzarea – respectiv preluare comenzii de la birou, si / sau

b)      vânzarea prin agenți comerciali.

Vânzarea de la birou este un proces mai puțin flexibil şi interactiv. Dezvoltarea şi menţinerea unei divizii de vânzări formată din agenţi de vânzări/agenți comerciali necesită resurse suplimentare  dar mobilitatea din teren şi interacționarea directă cu clientul oferă avantaje ce nu pot fi obținute de la distanţa biroului.

Sistemul Productis prin modulul SFA şi terminalele mobile susţine activitatea agenţilor de vânzări. Prin intermediul PDA-urilor agentul de vânzări se poate conecta la baza de date şi accesa informaţiile necesare în vederea realizării cu succes a procesului de vânzare. Prin intermediul terminalelor mobile conectate la baza de date centrală poate obţine informaţiile relevante despre:

  • nume client, adresa locaţiilor, persoana de contact
  • situaţia comenzi / livrări clienţi
  • situaţia plații / posibilitatea sau imposibilitatea de a trimite marfă respectivului client
  • situația stocului din depozit
  • istoric comenzi

Comenzile clienților ajung în „real time”la firma prin conexiunea directa a PDA-urilor la serverul central. Astfel se poate acționa imediat pentru organizarea deservirii şi pregătirea mărfii pentru livrare.

Posibilitatea de a rezerva marfa comandată de către agent ajută la diminuarea posibilelor erori de deservire a clienților.

Politici de vânzări

In cazul unui nomenclator bogat de produse devine aproape imposibil pentru un agent de vanzari sa se concentreze echilibrat pe intreg portofoliul de produse. De aceea, o practica uzuala consta in divizarea acestui nomenclator conform unor criterii bine definite, pe diferite divizii de vanzare.
In acest mod este posibila o relatie comerciala cu un partener pe mai multe canale de vanzare,pe game diferite de produse, cu diferite liste de preturi, cu termene de plata / discounturi  specifice diviziei. Astfel, se poate echilibra forta de sustinere a produselor, eliminandu-se tentatia de a promova doar produsele usor vandabile.
Productis aduce ca noutate posibilitatea divizionarii pe criterii bine definite si clare a fortei de vanzari ce permite focusare pe obiectivele de vanzari stabilite.

Zone de Vânzare

In cadrul procesului de vanzare/facturare,  pentru a putea organiza si controla eficient sistemul de vizite la client de catre agentul de vanzari, se folosesc zonele de vanzare. In cadrul fiecarei zone de vanzare se planifica structura si durata vizitelor la clientii din portofoliu.
Deasemenea, in cazul rotatiei fortei de vanzari, organizarea clientilor ramane nealterata, reasocierea zonelor de vanzare noilor agenti de vanzari  fiind extrem de redusa ca si consum de timp, pastrandu-se si istoricul tranzitiilor pentru analize viitoare.

Comenzi Clienti

Comanda de la client este un document care poate urmari, conform implementarii, workflow-ul procesului de vanzare incepand cu cererea de oferta, trecand prin confirmare, rezervare, packing si finalizandu-se cu unul sau mai multe documente de livrare (avize sau facturi). Se evidentiaza astfel atat stadiul procesului de vanzare, cat si neconformitatile  intre cererile clientilor si livrare, calitatea aprovizionarii, calitatea vanzarii etc.
Productis aduce ca noutate integrarea tuturor comenzilor intr-un sistem central in timp real ceea ce imbunatateste timpul de reactie si de livrare a marfii catre client, care are un aport semnificativ in castigarea si mentinerea clientilor.

Procesul de facturare – Factura ieșire

Este documentul care incheie prima parte a procesului de vanzari de bunuri si/sau servicii. Daca toti parametrii sistemului au fost setati, emiterea unei facturi consta din selectia clientului, a punctului de lucru, ale articolelor facturate si din completarea cantitatilor. Restul informatiilor se completeaza automat pe baza regulilor de business prestabilite. Bineinteles, daca se utilizeaza alte fluxuri de vanzare (recomandat), factura poate fi un document generat automat. Printre multe altele, pot fi configurate optiunile de a vinde pe stoc negativ, de a vinde sub pretul de achizitie, de a bloca la vanzare un client/punct de lucru pentru o divizie/intreaga companie, de a tipari facturile in codurile clientului, de a configura formatul de tiparire.

Ce înseamnă Pre sales şi Van Sales?
ProductisIndustriiCum cumparSolutiiContact
® 2009 Codespring LLC. All rights reserved. Software development by