ROENHU
Home » Industria alimentară în general

Etichetarea uniformă a tuturor produselor comercializate pe Piaţa Comună Europeană

Proiectul de lege privind etichetarea uniformă a tuturor produselor comercializate pe Piaţa Comună Europeană a fost votată de către Parlamentul Uniunii Europene. Defapt prin această decizie UE operaţionează trasabilitatea produselor alimentare. Din totalul de 645 de parlamentari 87% au votat pentru, 8% împotrivă şi 5% dintre parlamentari sau abţinut.

Eticheta UE trebuie sa fie lipită pe faţa produsului şi să arate cantitatea de grăsimi, sare şi zahăr precum şi numărul de calorii. 

Regulile s-au înăsprit în ceea ce priveşte precizarea ţării de origine a materiilor prime, fiind obligatorie menţionarea acesteia pentru orice fel de carne, inclusiv pui, şi pentru produsele lactate. Pentru câteva produse precum carnea de vita, mierea, uleiul de măsline, fructele şi legumele proaspete precizarea ţării de origine era deja obligatorie.

Eticheta pentru carne, trebuie sa conţină date despre unde s-a născut animalul, unde a fost crescut şi unde a fost sacrificat acesta. Nu neapărat pe faţa produsului, dar de asemenea trebuie menţionat obligatoriu: cantitatea de proteine şi fibre. Sursa: fabricadecarne.ro

ProductisIndustriiCum cumparSolutiiContact
® 2009 Codespring LLC. All rights reserved. Software development by